Business Diary

Monday 27 April 2015 - Friday 01 May 2015

* Committee Business relates to non-substantive items of business such as the consideration of minutes of the previous meeting and consideration of correspondence or matters arising from previous meetings
TimeVenuePlenary/Committee
Monday 27 April 2015
12:00 PMAssembly ChamberPlenary Session
12:20 PMRoom 30Committee for the Office of the First Minister and deputy First Minister

Public from 12:20 PM (10 mins)
Committee Business

Public from 12:30 PM (30 mins)
Children's Services Co-operation Bill - briefing by OFMDFM officials
• Ms Margaret Rose McNaughton, OFMDFM
• Mrs June Wilkinson, OFMDFM
• Mr Peter Hutchinson, OFMDFM

Public from 1:00 PM (30 mins)
Children's Services Co-operation Bill - briefing by Bill sponsor - Steven Agnew MLA
• Mr S Agnew, MLA
• Mr Ross Brown, Green Party

Public from 1:30 PM (4 mins)
Committee Business
Tuesday 28 April 2015
10:00 AMRoom 29Committee for Enterprise, Trade and Investment

Closed from 10:00 AM (30 mins)
Closed session: Oral Briefing from DETI and Utility Regulator: Electricity Security of Supply – commissioning of additional generation capacity
• Ms Jo Aston, Northern Ireland Authority for Utility Regulation
• Ms Tanya Hedley, Northern Ireland Authority for Utility Regulation
• Mr John Mills, DETI

Public from 10:30 AM (60 mins)
Oral Briefing from DETI and Utility Regulator: Energy Issues Update
• Ms Jo Aston, Northern Ireland Authority for Utility Regulation
• Ms Tanya Hedley, Northern Ireland Authority for Utility Regulation
• Mr John Mills, DETI

Public from 11:30 AM (60 mins)
Oral Briefing from Grow NI: Inquiry into Economic Growth and Job Creation in a Reduced Tax Environment
• Mr Eamonn Donaghy, Grow NI
• Mr Carl Whyte, Grow NI

Public from 12:30 PM (10 mins)
Committee Business

Public from 12:40 PM (5 mins)
Legislation: SL1 Biocidal Products (Fees and Charges) Regulations (Northern Ireland) 2015

Public from 12:45 PM (20 mins)
Written Briefing from Assembly Research: Tourism statistics methodology: a comparison across the UK and Republic of Ireland

Written Briefing from Assembly Research: ETI Committee - Stuttgart visit

Written Briefing from DETI: DETI Business Plan 2015/16

Written Briefing from Irish Congress of Trade Unions: Inquiry into Economic Growth and Job Creation in a Reduced Tax Environment

Written Briefing from Advice NI: Debt Action NI Annual Report 2013/14

Written Briefing from DETI: Review Document - Tourist Accommodation Policy 2015-2020

Public from 1:05 PM (5 mins)
EU Matters - Issue 04/2015

Public from 1:10 PM (10 mins)
Committee Business
10:30 AMAssembly ChamberPlenary Session
12:30 PMRoom 106Business Committee

Closed from 12:30 PM (60 mins)
Committee Business
12:30 PMRoom 30Committee for Social Development

Public from 12:30 PM (120 mins)
Regeneration Bill - Deliberation of Clauses
• Mr Henry McArdle, DSD
• Mr Antony McDaid, DSD
• Mr Ian Snowden, DSD
12:30 PMRoom 115Northern Ireland Assembly and Business Trust

Public from 12:30 PM (210 mins)
Generic Item - Generic Item
1:00 PMSenate ChamberCommittee for Justice

Public from 1:00 PM (5 mins)
Committee Business

Public from 1:05 PM (20 mins)
Matters Arising

SR 2015/215: The Legal Aid for Crown Court Proceedings (Costs) (Amendment) Rules (Northern Ireland) 2015

Public from 1:25 PM (5 mins)
Committee Business
1:00 PMRoom 21Committee on Procedures

Closed from 1:00 PM (5 mins)
Committee Business

Closed from 1:05 PM (1 mins)
Review of Standing Order 21 - Adjournment debates

Public from 1:06 PM (9 mins)
Inquiry into the extent to which Standing Orders should permit the Attorney General to participate in proceedings of the Assembly

Public from 1:15 PM (20 mins)
Review of Public Petitions Procedures

Public from 1:35 PM (5 mins)
Female representation within the team of Speaker, Principal Deputy Speaker and Deputy Speakers

Public from 1:40 PM (2 mins)
Forward Work Programme

Public from 1:42 PM (1 mins)
Correspondence

Public from 1:43 PM (1 mins)
Committee Business
3:30 PMRoom 21Audit Committee

Public from 3:30 PM (5 mins)
Committee Business

Public from 3:35 PM (30 mins)
Committee Report on NIAO Estimate 2015-2016

Public from 4:05 PM (5 mins)
Committee Business
Wednesday 29 April 2015
10:00 AMSenate ChamberCommittee for Education

Closed from 10:00 AM (45 mins)
Area Based Planning - Position paper - written briefing

Public from 10:45 AM (5 mins)
Committee Business

Public from 10:50 AM (60 mins)
Inquiry into Shared and Integrated Education - Review of and next steps for Community Relations, Equality and Diversity (CRED) Policy - DE/ETI oral briefing
• Mrs Faustina Graham, DE
• Mr Paul McAlister, Education and Training Inspectorate
• Mr Andrew Bell, DE

Public from 11:50 AM (60 mins)
Inquiry into Shared and Integrated Education - Jointly Managed Schools - DE oral briefing
• Mrs Faustina Graham, DE
• Mr Andrew Bell, DE
• Dr Suzanne Kingon, DE

Public from 12:50 PM (10 mins)
Committee Business
10:00 AMRoom 29Committee for Employment and Learning

Public from 10:00 AM (10 mins)
Committee Business

Public from 10:10 AM (75 mins)
Ministerial Briefing - Update on European Social Fund & Other Funding Issues
• Dr S Farry, Minister for Employment and Learning
• Mr Derek Baker, DEL
• Mr John Noble, DEL
• Ms Heather Cousins, DEL

Public from 11:25 AM (5 mins)
Committee Business
10:00 AMRoom 30Committee for Finance and Personnel

Public from 10:00 AM (10 mins)
Committee Business

Public from 10:10 AM (40 mins)
Operation of the Barnett Formula - Review into the Operation of the Barnett Formula - Evidence from CIPFA
• Mr Alan Bermingham, The Chartered Institute of Public Finance & Accountancy

Public from 10:50 AM (60 mins)
Measuring Wellbeing in Northern Ireland - Briefing from Carnegie Roundtable, QUB School of Law and DFP/NISRA (Northern Ireland Statistics and Research Agency)
• Ms Jennifer Wallace, Carnegie UK Trust
• Dr Peter Doran, Queen's University Belfast
• Ms Michelle Furphy, Northern Ireland Statistics and Research Agency
• Dr Bernie Stuart, DFP

Public from 11:50 AM (10 mins)
SR 2015/208 The Statistics and Registration Service Act 2007 (Disclosure of Patient Information) Regulations (Northern Ireland) 2015

SR 2015/152 The Whole of Government Accounts (Designation of Bodies) Order (Northern Ireland) 2015

SR 2015/181 The Public Service (Civil Servants and Others) Pensions (Amendment) Regulations (Northern Ireland) 2015

Public from 12:00 PM (10 mins)
Committee Business
10:00 AMRoom 21Committee for Regional Development

Public from 10:00 AM (15 mins)
Committee Business

Public from 10:15 AM (30 mins)
Departmental Briefing: eCar Project Update
• Ms Irene Breen, DRD
• Mr David Strain, DRD
• Mr Tim Irwin, DoE

Public from 10:45 AM (30 mins)
DRD : York Street Interchange Update

Public from 11:15 AM (5 mins)
EU Matters

Public from 11:20 AM (10 mins)
SL1: The Off-Street Parking (Amendment) Order (Northern Ireland) 2015

SL1: The Parking Places on Roads and Waiting Restrictions (Newry) Order (Northern Ireland) 2015

SL1: The Parking and Waiting Restrictions (Fivemiletown) (Amendment) Order (Northern Ireland) 2015

SL1: The Taxis (Lisburn) Order (Northern Ireland) 2015

SL1: The Loading Bays on Roads (Amendment No.2) Order (Northern Ireland) 2015

SL1: The Ballinderry Road/Glenavy Road, Lisburn (Stopping-Up) Order (Northern Ireland) 2015

Committee Business
2:00 PMRoom 29Committee for Health, Social Services and Public Safety

Public from 2:00 PM (10 mins)
Committee Business

Public from 2:10 PM (15 mins)
Food Hygiene Rating Bill - Report

Public from 2:25 PM (60 mins)
Review of workforce planning in the context of Transforming Your Care - Briefing from NIPSA, ICTU, UNISON and UNITE
• Mr Jonathan Swallow, UNISON
• Ms Anne Speed, ICTU
• Mr Kevin McCabe, NIPSA
• Mr Kevin McAdam, UNITE

Public from 3:25 PM (60 mins)
Review of supported living for older people in the context of Transforming Your Care - Departmental Briefing
• Mr Chris Matthews, DHSSPS
• Mr Kevin Keenan, Health and Social Care Board
• Mr Sean Scullion, DHSSPS

Public from 4:25 PM (15 mins)
Committee Business
2:00 PMSenate ChamberPublic Accounts Committee

Closed from 2:00 PM (10 mins)
Inquiry into DRD: The effectiveness of Public Transport in Northern Ireland - Preparation session
• Mr Kieran Donnelly, Northern Ireland Audit Office
• Mr Sean McKay, Northern Ireland Audit Office
• Mr Alan Orme, Northern Ireland Audit Office
• Mr Richard Emerson, Northern Ireland Audit Office

Public from 2:10 PM (5 mins)
Committee Business

Public from 2:15 PM (135 mins)
Inquiry into DRD: The effectiveness of Public Transport in Northern Ireland - Evidence session
• Mr Peter May, DRD
• Mr John McGrath, DRD
• Mr Tom Reid, DRD
• Mr David Strahan, Translink
• Mr Kieran Donnelly, Northern Ireland Audit Office
• Mrs Julie Sewell, DFP

Closed from 4:30 PM (15 mins)
Inquiry into DRD: The effectiveness of Public Transport in Northern Ireland - Discussion with NIAO officials on evidence session

Closed from 4:45 PM (15 mins)
Committee Business
Thursday 30 April 2015
9:30 AMRoom 30Committee for Culture, Arts and Leisure

Public from 9:30 AM (5 mins)
Committee Business - Committee Business

Public from 9:35 AM (60 mins)
Briefing from Sport NI re Savings Delivery Plans
• Mr Andrew Sloan, Sport Northern Ireland
• Mr Nick Harkness, Sport Northern Ireland
• Dr Shaun Ogle, Sport Northern Ireland

Public from 10:35 AM (45 mins)
Future funding of Belfast Festival
• Professor Tony Gallagher, Queen's University Belfast

Public from 11:20 AM (60 mins)
Briefing from Safety Technical Group regarding Casement Park
• Mr Paul Scott, Safety Technical Group

Public from 12:20 PM (45 mins)
Committee Business
10:00 AMRoom 29Committee for Social Development

Closed from 10:00 AM (15 mins)
Inquiry Process Issues

Public from 10:15 AM (10 mins)
Committee Business

Public from 10:25 AM (40 mins)
Pensions Schemes Bill - EQIA Consultation - Departmental Briefing
• Mr Gerry McCann, DSD
• Ms Doreen Roy, DSD
• Ms Gillian McMaster, DSD

Public from 11:05 AM (40 mins)
Regeneration Bill - Clause by Clause

Public from 11:45 AM (10 mins)
Committee Business
10:00 AMSenate ChamberCommittee for the Environment

Public from 10:00 AM (5 mins)
Committee Business

Public from 10:05 AM (45 mins)
SL1 - The Taxis (Taximeters and Fares) Regulations (NI) 2015 - Departmental briefing

SL1 - The Taxi Accessibility Regulations (Northern Ireland) 2015 - Departmental briefing

Public from 10:50 AM (5 mins)
SL1 - The Hazardous Waste (Amendment) Regulations (Northern Ireland) 2015

SR 2015/229 The Ship Recycling Facilities Regulations (Northern Ireland) 2015

Public from 10:55 AM (30 mins)
SL1 - The Draft Local Government (Exclusion of Non-commercial Considerations) Order (NI) 2015 - Departmental briefing

Public from 11:25 AM (5 mins)
Committee Business

Find Your MLA

tools-map.png

Locate your local MLA.

Find MLA

News and Media Centre

tools-media.png

Read press releases, watch live and archived video

Find out more

Follow the Assembly

tools-social.png

Keep up to date with what’s happening at the Assem

Find out more

Subscribe

tools-newsletter.png

Enter your email address to keep up to date.

Sign up